• Evimizin elektriği kesilirse ne gibi zorluklar yaşarız?
Evimizin elektriği kesildiğinde ışıksız kalırım. Evimizde var olan ışıklar, makineler çalışmadığını için hayatımız durma noktasına gelecektir.
Faruk, dişini fırçalarken musluğu açık bırakıyordu. Bu yüzden daha fazla su harcıyordu. Annesi Faruk’u uyardı. Fırçalama süresince suyu boş yere akıtmasının doğru olmadığını söyledi.
Suyu kullanırken siz nelere dikkat ediyorsunuz?
Suyu kullanırken sadece ihtiyacım kadar kullanmayı israf etmemeye özel gösteriyorum.
Emel, gereksiz yere lambaları yakmaz. İzlemediği zamanlarda, televizyonu kapatma düğmesinden kapatır. Bizler de kullanmadığımız odaların lambalarını kapatmayı unutmayalım. Kullanmadığımız zamanlarda bilgisayar ve televizyonumuzu kapatma düğmesinden kapatalım.
Zafer, kişisel bakımını yaparken kullandığı kaynakları düşünüyor.
Resmi inceleyelim. Bu kaynakların neler olduğunu söyleyelim.
Sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, düş fırçası, musluk ve çeşme gibi kaynaklar gözlenmektedir.
arcamamalıyız. Gereğinden fazla sabun, peçete, şampuan ve diş macunu kullanmamalıyız. Kaynakları tasarruflu kullanmak ailedeki sorumluluklarımızdan biridir.
Aşağıda kaynakların kullanımı ile ilgili resimler verilmiştir. Doğru kullanımı gösteren resimleri işaretleyelim.