Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), 632 yılında Veda Haccı’nı yaptıktan sonra Mekke’den Medine’ye döndü ve 27 Mayıs 632’de hastalandı. Zamanla rahatsızlığı arttı, mescide çıkamaz duruma geldi. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v), kendi yerine namaz kıldırması için yakın arkadaşı Hz. Ebu Bekir’i (r.a.) görevlendirdi. Bundan birkaç gün sonra da 8 Haziran 632 Pazartesi günü vefat etti. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) vefatı bütün Müslümanları derinden sarstı, büyük bir üzüntüye boğdu. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) cenazesini Hz. Ali (r.a.) yıkadı ve defin işlemleriyle bizzat ilgilendi. Amcası Hz. Abbas ve oğulları ile Üsâme bin Zeyd de ona yardımcı oldular.
“Muhammed (s.a.v.), ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse Allah’a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah, şükredenleri mükâfatlandıracaktır.” (Âl-i İmrân suresi, 144. ayet)
Peygamberimiz (s.a.v), vefat ettiği yer olan Hz. Ayşe’nin odasında defnedildi. Mescid-i Nebi’nin içinde bulunan Hz. Peygamber’in (s.a.v) kabri ile minberi arasındaki “tertemiz gül bahçesi” anlamına gelen bölüm Ravza-i Mutahhara olarak adlandırılır.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumundan ölümüne kadar geçen aşağıda verilen önemli olayların numarasını tarih şeridine uygun bir şekilde yazınız.